Emas edisi koleksi

Goldbar edisi koleksi

Edisi 1 gram stop production

Public Gold mengeluarkan goldbar 0.5 gram dan 1 gram pelbagai edisi untuk dijadikan koleksi simpanan, terdapat pelbagai edisi mengikut tema yg sesuai dijadikan hadiah atau kenangan kepada penyimpan emas. Penyimpan boleh jadikan koleksi simpanan 1 gram sebagai hobi baru yg boleh memberi pulangan yg lumayan jika dijual pada masa depan, harga sekeping goldbar bukan hanya bergantung kepada harga emas semasa sahaja tetapi boleh ditambah dengan nilai “collectible item” yg bergantung kepada permintaan goldbar tersebut di masa akan datang. Pada hari ini sudah ada goldbar 1 gram berharga RM400 sekeping!

Goldbar 0.5 gram harga serendah RM120 yg sangat sesuai dijadikan pelengkap koleksi goldbar 1 gram. Terdapat edisi 0.5 gram Kucing, Basikal dan Muzeum yg mengikut tema Penang Street Art dan edisi 0.5 gram Hari Raya(stop production) untuk dikumpul. Goldbar 0.5 gram ini tidak sesuai dijadikan pelaburan disebabkan premium yg agak tinggi, bagi yg ada bajet rendah boleh mencuba simpan goldbar 0.5 gram sebagai permulaan menyimpan emas.

Goldbar 1 gram serendah RM220 sahaja, amat berbaloi untuk dibuat hadiah mengikut tema sesuatu majlis. Terdapat edisi Birthday, Wedding, Merdeka, Rooster dan Best Wishes. Design yg menarik dan semestinya mempunyai sentimental value yg tiada pada hadiah yg lain. Goldbar 1 gram ini boleh dibeli dengan harga yang lebih murah melalui akaun GAP, goldbar 1 gram ini sesuai untuk disimpan sebagai pelaburan bajet rendah yg akan memberikan penyimpan 2 keuntungan harga emas naik dan hobi mengumpul emas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *