Joint Akaun GAP

Joint Akaun GAP

Simpanan emas melalui akaun GAP adalah cara terbaik untuk mengumpul dana untuk kegunaan anak-anak di masa hadapan, dana simpanan boleh digunakan untuk membayar kos pengajian di IPTA/IPTS tanpa perlu meminjam PTPTN(ada interest), duit belanja perkahwinan, duit downpayment rumah atau modal berniaga.
Dengan adanya dana simpanan bermula dari kecil, anak yg sudah dewasa mampu untuk membuat keputusan yg terbaik dengan menggunakan simpanan tanpa perlu meminjam dengan pihak ketiga.
Saya kongsikan bagaimana anda boleh memanfaatkan simpanan duit pemberian orang, duit raya dan duit simpanan ibubapa kepada anak-anak dengan sebaiknya, semua duit itu boleh ditukarkan menjadi simpanan emas untuk mengekalkan nilai duit simpanan supaya tidak ditelan inflasi.
Katakan ibubapa konsisten menyimpan 1 gram setiap bulan sejak umur 1 bulan hingga umur 18 tahun minimum ada simpanan 216 gram emas, jumlah simpanan ini belum termasuk duit raya setiap tahun dan duit hadiah pemberian orang lain. Nilai emas untuk 216 gram hari ini berharga lebih kurang RM40,000. Jika nilai emas ini cukup untuk membiayai pengajian sekarang insyaallah mampu untuk membiayai pengajian pada masa depan, harga simpanan emas naik tetapi nilai simpanan emas tidak berkurang atau bertambah disebabkan kadar inflasi emas adalah KOSONG..!

Ibubapa adalah contoh terbaik untuk anak contohi, ibubapa yg bijak dan prihatin terhadap anak akan memupuk sifat menyimpan dari umur anaknya masih kecil supaya tabiat itu kekal sampai anaknya membesar kelak. Anak adalah lembaran kain putih suci dan bersih, kedua ibubapa bertanggungjawab mencorakkan dengan sebaiknya. 
Cara membuka joint akaun GAP:
1. Semak harga di web Public Gold:
2. Guna online banking/Cash Deposite Machine(CDM), transfer
jumlah duit ikut gandaan gram ke akaun Maybank Public Gold;
5571 3923 8048 (Maybank) 
3167 52 0833 (Public Bank) 
PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
3. Ambil gambar/screenshot resit bank in/transfer:
4. Hantar gambar/screenshot resit tersebut beserta maklumat
lengkap untuk urusan pendaftaran joint akaun GAP:
012-430 8916 (NASUHA)
019-278 4226 (SADIQIN)

Format pendaftaran joint akaun GAP.
5. Email kepada nasuha@publicgold.com.my dan CC kepada sadiqinsulong@gmail.com.
6. Tulis introducer PG00058290 sebagai rujukan
untuk urusan follow up dan bantuan segala urusan berkenaan Public Gold. Insyaallah saya akan bantu memberi khidmat nasihat dan berkongsi ilmu emas dengan sebaiknya.

Sekian, terima kasih.

Artikel berkaitan;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *