Panduan asas pembelian emas

3 Cara Mudah Memiliki Aset Emas

Hari ini semua orang mampu memiliki aset emas sebagai simpanan, emas boleh dibeli serendah 0.5 gram. Emas adalah aset yg paling mudah dibeli dan disimpan, Public Gold sebagai peneraju syarikat jual beli emas nombor satu di Malaysia menyediakan pelbagai kaedah mudah untuk anda memiliki emas mengikut bajet anda.

Pemilikan aset emas adalah yg paling mudah jika dibandingkan dengan pemilikan aset hartanah dan rumah. Anda cuma perlukan 5 minit dari masa berharga anda untuk mula simpan emas, pemilikan aset yg mampu milik untuk setiap golongan.

Saya akan kongsikan 3 kaedah mudah untuk anda beli 50 gram emas Public Gold, anda cuma perlu layari web Public Gold untuk semak harga semasa dan daftar masuk untuk membuat pembelian.


Kaedah 1: Belian Terus.
Anda boleh ‘lock’ harga emas semasa untuk 50 gram, buat pembayaran secara online atau di cawangan dan terus buat balik emas fizikal.

Kaedah 2: Syariah Easy Payment Purchase.
Anda boleh ‘lock’ harga emas semasa untuk 50 gram, buat pembayaran maksimum sebanyak empat kali secara online atau di cawangan. Admin fee sebanyak RM50(RM1/gram) dikenakan untuk kaedah ini, selesai semua pembayaran anda boleh buat balik emas fizikal.

Kaedah 3: Gold Accumulation Program (GAP).
Anda boleh lock harga emas GAP yg semasa, buat pembayaran online atau di cawangan minimum RM100 dan kumpul gram emas sehingga cukup untuk keluarkan 50 gram emas fizikal. Anda perlu tinggalkan baki 1 gram untuk aktifkan akaun GAP, 1 gram tetap boleh dikeluarkan jika anda ingin menutup akaun GAP anda. Tiada caj atau upah simpan untuk servis akaun simpanan ini.

Anda boleh memilih kaedah yg sesuai dengan anda untuk menyimpan emas, setiap kaedah mempunyai kelebihan tersendiri bagi memudahkan anda untuk menyimpan emas. Kesemua tiga kaedah diatas adalah patuh syariah, anda boleh beli emas dengan hati yg tenang insyaallah. Mulakan simpanan emas hari ini, saya adalah pemudahcara terbaik anda. Hubungi saya bagi anda yg pertama kali ingin membeli emas Public Gold, insyaallah saya akan bantu sebaiknya.

nota: caj gold premium akan dikenakan untuk setiap kaedah pembelian emas.

Sekian, terima kasih.
Artikel berkaitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *